Proprietarii de imobile vor plăti contribuții de sănătate pentru chirii

Ministerul de Finanțe confirmă introducerea contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru chirii, informează Hotnews.

Presa a informat, ieri, că în draftul scrisorii de intenție către FMI, Guvernul se angajează să aprobe, pana la mijlocului lunii septembrie 2013, prin ordonanta de urgenta, taxarea obligatorie prin contributii la fondul de sanatate a veniturilor obtinute de persoanele fizice din chirii, incepand cu anul 2014.

Guvernul se angajeaza ca, inainte de finalizarea bugetului pe anul 2014, sa revizuiasca baza de impunere pentru taxele pe proprietate, care “va varia in functie de destinatia proprietatii si nu de statutul juridic al proprietarului”. Cu alte cuvinte, se vor plati impozite mai mari pentru imobilele inchiriate.

„Referitor la introducerea CASS (contributiei de asigurari sociale de sanatate) in cazul veniturilor obtinute din chirii de persoanele fizice, precizam ca aceasta masura are in vedere largirea bazei de contributie, reprezentand un prim pas in vederea implementarii unei abordari fiscale unitare, astfel incat contributiile pentru sanatate sa fie platite de catre persoanele care obtin venituri si din alte surse decat cele de natura salariala”, a comunicat, azi, Ministerul Finanțelor.

Guvernul mai urmărește reducerea diferentelor care exista in “baza de pensii pentru diferitele activitati derulate (activitate de natura salariala, activitati de tipul PFA, drepturi de autor etc)”.  În traducere, se vor majora contribuțiile la fondul de pensii plătite de cei care obțin venituri de altă natură decât cea salarială.

 

Loading

Comments

comments