Proiect în valoare de 479.000 de euro finanțat de Comisia Europeană pentru salvarea ecosistemului Mării Negre

Un proiect de salvare a ecosistemului Mării Negre este derulat, până în martie 2015, de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA, în calitate de coordonator, cu o investiție totală de 479.761,39 de euro, se arată într-un comunicat remis vineri.

‘Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Operațional Comun ‘Bazinul Mării Negre 2007-2013. Parteneri în proiect sunt Centrul de Cercetare TUBITAK-Marmara – Turcia, Fundația Caucaziană de Mediu – Georgia, Centrul Oceanologic din cadrul Academiei Naționale de Științe din Ucraina, Primăria din Burgas – Bulgaria și ONG-ul pentru Dezvoltare Regională Durabilă și Protecția Mediului – Bulgaria. Din suma totală de 479.761,39 euro, 47.976,14 euro constituie contribuțiile proprii ale partenerilor’, se arată în comunicatul citat.

Obiectivul general al proiectului constă în stimularea parteneriatelor transfrontaliere în vederea dezvoltării de politici armonizate și utilizarea de studii științifice relevante pentru monitorizarea și soluționarea amenințărilor ambientale în bazinul Mării Negre, în ceea ce privește sursele de poluare de pe uscat.

Lansarea oficială a proiectului a avut loc, joi, la Constanța, la eveniment participând, printre alții, reprezentanți de la Universitatea Maritimă din Constanța, Agenția Națională Pentru Pescuit și Acvacultura Constanța, primăriile din Constanța și Tulcea, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Garda de Coastă Constanța, Universitatea Ovidius Constanța, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța etc.

Loading

Comments

comments