Prognoza meteo pentru weekend. Vreme instabilă în majoritatea teritoriului

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă în jumătatea de nord a țării, unde temporar înnorările vor fi accentuate. Se vor semnala averse și descărcări electrice în zona de munte, Transilvania, în cea mai mare parte a Moldovei și a Maramureșului și pe arii restrânse în Crișana.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și mai ales în cursul nopții când local în Muntenia și Oltenia și izolat în Dobrogea și în Banat vor fi ploi de scurtă durată și fenomene electrice. Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă pot depăși 15-20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele întensificări în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade.

SÂMBĂTĂ

În București cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopții când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

La munte vremea se va menține în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele întensificări în timpul averselor. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din ziua precedentă.

La mare vremea va fi ușor instabilă și relativ caldă, cu cerul variabil.  Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări izolate . Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 30 de grade, iar cele minime între 20 și 21 de grade.Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 22 și 24 de grade.

DUMINICĂ

În țară  vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice în cea mai mare parte a țării. Îndeosebi în sudul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană, vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va avea unele intensificări în regiunile estice și în extremitatea de sud-vest, dar trecător și în restul teritoriului în timpul ploilor. Temperatura aerului va avea valori ușor mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, cu maxime ce se vor încadra între 18 și 27 de grade și minime între 9 și 20 grade.

La munte vremea va fi în continuare în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporare și pe arii extinse se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura aerului va avea valori ușor mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă.

La mare vremea va fi instabilă și relativ  normală termic.Cerul va fi temporar noros. Local  se vor semnala averse slabe de ploaie.Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificari izolate pe litoral și în deltă.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 28 de grade, iar cele minime între 18 și 20 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 22 și 24 de grade .

Loading

Comments

comments