Prognoza hidro-meteo pentru următoarea săptămână

Foto: Oana Pavelescu/Select News

Foto: Oana Pavelescu/Select News

Aprovizionarea cu apă a solului agricol, la nivel local, se va încadra în limite satisfăcătoare în Muntenia, Oltenia și Transilvania, relevă prognoza agro-meteorologică valabilă pentru perioada 24-30 august 2013, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în nord-vestul Munteniei și al Olteniei, precum și în sudul Transilvaniei, aprovizionarea cu apă a solului se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim, iar în stratul de sol 0-20 cm/ogor conținutul de apă va înregistra valori scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică și extremă, în aproape toată țara.

De asemenea, în cultura neirigată de porumb pe profilul de sol 0-100 cm, conținutul de umiditate va prezenta valori scăzute (secetă pedologică moderată) și deosebit de scăzute (seceta pedologică puternică și extremă), în majoritatea regiunilor agricole.

Din punct de vedere meteorologic, perioada următoare se va caracteriza printr-o vreme mai caldă decât în mod normal, în aproape toată țara.

Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 17 și 28 de grade Celsius, abaterile termice pozitive fiind între 1 și 7 grade Celsius, la nivelul întregului teritoriu agricol.

Pe de altă parte, maximele vor fi cuprinse între 22 și 35 de grade Celsius, în toate zonele de cultură, în timp ce temperaturile minime ale aerului se vor încadra între 11 și 22 grade Celsius.

Potrivit ANM, la nivel local, sunt prognozate ploi sub formă de averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în cea mai mare parte a țării.

Izolat, vor fi condiții de producere a grindinei, iar cantitățile de apă pot fi mai însemnate din punct de vedere agricol.

Loading

Comments

comments