Probleme tehnice la Jocurile Olimpice care costă Rusia 50 de miliarde de dolari

Foto: npr.org

Foto: npr.org

Președintele Rusiei Vladimir Putin a deschis în mod oficial Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci în timpul unei ceremonii elegante, fermecătoare și ocazional suprarealistă, potrivit The Guardian.

Ceremonia de deschidere a Olimpiadei de Iarnă de la Soci a prezentat trecutul Rusiei în timp ce au fost interpretate mai multe momente din istoria acestei țări, fiind asemănătoare cu cea de deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară de la Londra, din 2012.

În timpul paradei care a ținut o oră, cei 3.000 de atleți, cântăreți, dansatori și actori au dus publicul într-o călătorie spectaculoasă prin istoria Rusiei de la domnia țarului Ivan cel Groaznic până în anii 1960.

Putin a prezidat evenimentul cu o mină încântată și a tras cu arma pentru a marca deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci.

Evenimentul nu a decurs fără incidente. Unul dintre cercurile olimpice transformat într-un fulg de zăpadă uriaș nu a reușit să se deschidă corespunzător. Acest fapt s-a petrecut în ciuda bugetului uriaș alocat de Rusia jocurilor olimpice, buget estimat la 50 de miliarde de dolari. Televiziunea publică rusă a trucat transmisia, astfel încât telespectatorii nu au văzut eroarea tehnică.

Înainte de festivitățile de la Soci, un ucrainian a încercat să deturneze, fără succes, o cursă aeriană de la Kiev, spre Istanbul.

Într-un interviu televizat de NBC, chiar în timpul ceremoniei de la Soci, președintele SUA, Barack Obama a precizat că SUA ar putea organiza jocuri olimpice fără a cheltui o sumă atât de mare, ca Rusia.

 Autor: George SPIRIDON  

Loading

Comments

comments