Privatizarea CFR s-a otevizat. Premierul o pasează la CSAT, Președinția o trimite înapoi

Contractul de privatizare a companiei CFR Marfă a fost aprobat de Guvern, în ședința de miercuri. Contractul de vânzare va fi semnat, însă, doar după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), probabil în luna septembrie, iar procedura de privatizare va fi finalizată în termen de 60 zile, a declarat premierul Victor Ponta.

Președinția a reacționat imediat după anunțul Guvernului, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Bogdan Oprea, declarând, pentru MEDIAFAX, că CSAT nu poate aviza contracte de privatizare, iar premierul Victor Ponta nu cunoaște obiectul de activitate al Consiliului și încearcă să fugă de responsabilitate în privința privatizării CFR Marfă.

În contra-replică,  purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, spune că Guvernul așteaptă o decizie în prima ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării legat de CFR Marfă, purtatorul de cuvânt al Președinției neavând dreptul legal să exprime poziții în numele CSAT din a cărui componență nu face parte.

„Considerăm că, dacă CSAT s-a pronunțat în legătură cu această privatizare înainte de derularea sa, trebuie să se pronunțe și cu privire la rezultatele negocierii”, a spus Zaharescu, arătând că CFR Marfă este o companie strategică și face obiectul atribuțiilor CSAT, iar Guvernul va transmite toate documentele necesare în acest sens.

 

Loading

Comments

comments