Primul atac asupra Siriei ar putea avea loc joi

USS_Port_Royal_CG-73Un atac cu rachete asupra Siriei ar putea fi lansat “cel mai devreme joi” a declarat un oficial american, marți, în timp ce Casa Albă și-a intensificat presiunile pentru un răspuns internațional în privința presupusului atac cu arme chimice.

“Cele trei zile” de atacuri vor fi limitate ca scop, și au ca țintă mai degrabă trimiterea unui mesaj președintelui Basha Al-Assad decât slăbirea capacitîții armatei, a declarat oficialul pentru NBC News.

Barack Obama a putat discuții cu premierul australian, Kevin Rudd, președintele francez Francois Hollande luni în timp ce Secretarul de Stat, Jhon Kerry a vorbit cu Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, dar și cu lideri politici din Marea Britanie, Franța, Iordania, Turcia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Qatar.

Premierul britanic David Cameron a rechemat parlamentul din vacanță, marți, pentru a vota propunerea de acțiune.

Secretarul Apărării, Chuck Hagel, a declarat pentru BBC că armata americană este “gata de acțiune” în orice moment decide Casa Albă.

Echipa de inspectori a Națiunilor Unite, care se află în Siria și care adună probe în cazul presupusului atac cu arme chimice a regimului Assad, nu are progamat să plece mai devreme de sâmbătă.

Oficialii americani au reiterat că acțiunea militară nu are ca țintă uciderea lui Assad și că aceasta va fi limitată deoarece scopul este răspunsul față de utilizarea armelor chimice. Țintele vizate sunt buncărele de comandă și control, unitățile aviatice și de artilerie.

Loading

Comments

comments