Prima achiziție majoră de terenuri agricole în România o fac… filantropii americani

Foto: heplerphoto.com

Foto: heplerphoto.com

Compania americană Anholt Services a achiziționat, prin subsidiara sa Southern Harvest L.P., 6.000 de hectare de teren agricol în România, informează portalul Westfair.

Prețul achiziției nu a fost făcut public.

Este prima tranzacție majoră cu terenuri agricole, în baza noii legislații, valabile de luna trecută, care permite cetățenilor și firmelor străine să achiziționeze direct terenuri agricole în România și nu prin interpuși.

Anholt Service mai deține suprafețe mari de terenuri în Uruguay și Paraguay. Incluzând terenurile achiziționate în România, compania americană posedă 29.000 de hectare în afara granițelor SUA.

„Considerăm România o mare oportunitate pentru investiții, grație atât calității terenurilor agricole, cât și oportunităților comerciale. Intenționăm să investim în continuare, atât în România, cât și în America de Sud. Scopul nostru este să facem agricultură dezvoltând ferme de clasă mondială, exploatând la maxim potențialul solului”, a declarat Rudolph Krediet, asociat al companiei Anholt.

Anholt Services este o subsidiară a Kattegat Trust, o companie cu sediul în paradisul fiscal Bermuda, având ca acționari… filantropi. Așadar, teoretic, profitul realizat din exploatarea celor 6.000 de hectare ar urma să fie direcționat către acțiuni caritabile.

Loading

Comments

comments