Pricopie, mai prost educat decât Funeriu: Romulus și Remus, crescuți de o… vulpe. VIDEO

Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale Foto: jurnalul.ro

Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale
Foto: jurnalul.ro

Rugat de moderatoarea emisiunii „Test de sinceritate” de la Digi 24 TV să precizeze în ce oraș s-au născut Romulus și Remus, ministrul Educației, Remus Pricopie a vrut să arate că este mai inteligent decât pare. „Nu știu dacă s-au găsit într-un oraș anume, fiindcă ei au fost găsiți de cineva în pădure, într-un cuib. Cred că vulpea nu era cetățean al vreunui…”.

În momentul următor, râzând, moderatoarea îl corectează pe ministru, care își dă seama de gafa comisă, dar își continuă ideea, imperturbabil: „…lupoaica nu era cetățean al vreunui oraș”.

Conform legendei, Romulus a întemeiat Roma, temelia Imperiului Roman și capitala Italiei de azi, în secolul VIII, î.Hr., după o dispută referitoare la amplasarea urbei, în urma căreia și-a ucis fratele, pe Remus. Tatăl celor doi frați ar fi fost însuși Marte, zeul roman al războiului, iar mama vestala Rhea Silvia, violată de Marte.

Unchiul vestalei ordonă uciderea pruncilor prin înec, dar porunca nu îi este îndeplinită. Cei doi sunt crescuți, inițial, de o lupoaică și o ciocănitoare, iar mai apoi de păstorul Faustulus și de soția acestuia.

Și alți miniștri, foști și actuali, inclusiv miniștri ai Educației, au produs în spațiul public imbecilități verbale care le-au subliniat limitele în privința educației proprii. Până la Pricopie, Daniel Funeriu era considerat campionul gafelor monumentale. Aflat la Targoviste în vara 2010, pentru a participa la festivitatile prilejuite de incheierea anului școlar, Funeriu a declarat: „Problemele sistemului de învățământ din România este că…”. După un an, a clamat, de la tribuna Senatului, că substantivul „coleg” este de genul neutru. La două zile după aceasta (1 iulie 2011) a „comis-o” din nou: „În momentul în care s-a văzut că un evaluator din zece contestații nu s-a crescut nota…”. În propriul Curriculum vitae, Daniel Funeriu preciza că a fost „Fondator si Presedinte, (1994-1998) a Asociatiei Studentilor Romani din Strasbourg”.

Loading

Comments

comments