Prezență jenantă a României la Târgul de Carte de la Frankfurt

Standul României la Târgul de Carte de la Frankfurt Foto: cristiandinu.info

Standul României la Târgul de Carte de la Frankfurt
Foto: cristiandinu.info

Romania a fost prezenta in perioada 9 – 13 octombrie la Targul International de Carte de la Frankfurt, cel mai mare targ de profil din lume. Prezenta României la Frankfurt a fost organizata de Ministerul Culturii.

Estetica standului României a fost aspru criticată de specialiști. Ministerul Culturii se apără susținând că prestația României a fost onorabilă, în condițiile unui buget limitat.

“S-a trecut un soi de linie rosie” in privinta prezentei Romaniei la Targul de Carte de la Frankfurt. “Urat a fost standul Romaniei de cand stiu eu targul, dar anul asta a fost mai rau ca niciodata”, a declarat pentru HotNews.ro Paul Balogh, de la Read Forward, prezent la targ cu stand propriu. Dupa ce Gandul a publicat relatari ale unor editori si scriitori care au descris standul Romaniei drept unul “mizerabil”, ministrul Culturii, Daniel Barbu – in calitate de organizator al prezentei Romaniei la Frankfurt, a declarat pentru HotNews.ro ca prezenta “a fost una corecta”. “Nu am fost acolo”, dar “am vazut poze”, a continuat Barbu, precizand ca in fotografiile Ministerului “se vede si public”.

Ana Andreescu, consilier in cadrul Ministerului Culturii, a precizat pentru HotNews.ro ca standul Romaniei “a fost 34.000 de euro” si a fost urat din cauza bugetului mic.

 

Loading

Comments

comments