Președintele Roșia Montană

Am urmărit dezbaterea din Comisia palamentară Roșia Montană și societatea civilă, parțial, atât cât a catadicsit TVR News să transmită.
Mă revoltă faptul că nu pot să văd și să ascult aceste dezbateri în integralitatea lor pe niciun post tv.

Dacă intri pe site-ul www.comisiarosiamontana.ro nu obtii nicio informație relevantă. Nu este anunțat programul, cine și când va veni la audieri, care este programul… nimic.

Site-ul asta nu oferă nimic altceva decât praf în ochi. Nu sunt listele celor care au participat sau vor participa la audieri. Totul miroase a simulacru și nimic mai mult.

M-ar fi interesat o stenogramă, o listă cu cei care au paticipat sau cei care intenționează să participe la dezbatere, persoane, reprezentanți ai instituțiilor abilitate să se pronunțe, specialiști, geologi… etc, dar nimic.

E minunat cum știu politicienii să simulteze interesul și transparența acestui proces. Totul pare a fi un scenariu bine gândit, prin care se intenționează numai liniștirea străzii și nimic mai mult, astfel încât ei să își poată vedea „de treabă” liniștiți, în continuare. Probabil că băieții aștia deștepți ce ne conduc au un calendar și niște angajamente de la care nici nu pot și nici nu vor sa dea înapoi. Mă gândeam, însă, că le pasă și de chestiunea alegerilor prezidențiale.

Fiindcă de modul în care se va soluționa problema mineritului la Roșia Montană ar putea depinde și cine va fi următorul președinte al statului.

Loading

Comments

comments