Președintele instanței supreme: Ce a făcut premierul Ponta este extrem de grav

Livia Stanciu, președinte ICCJ Foto: vivafm.ro

Livia Stanciu, președinte ICCJ
Foto: vivafm.ro

Judecătoarea Livia Stanciu a declarat, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că atacurile oamenilor politici la adresa sistemului judiciar au devenit din ce în ce mai dese, cu deosebire la adresa Înaltei Curți de Casație și Justiție și a judecătorilor care instrumentează dosare penale ce îi vizează pe politicieni.

“Este extrem de grav că oameni politici care dețin importante funcții în stat – și cu atât mai grav este pentru aceștia – fac afirmații de-a dreptul incredibile pentru noi, care nu urmăresc decât, în primul rând, decredibilitarea sistemului judiciar”, a spus președintele ICCJ, citată de Mediafax.

Livia Stanciu a mai spus că este extrem de grav și că premierul a afirmat că celeritatea soluționării cauzelor diferă în raport de culoarea politică a inculpaților. “Faptul că premierul României – și îmi pare rău că trebuie să spun acest lucru, pentru că nu m-am așteptat -, sigur, poate în calitatea domniei sale de președinte al PSD ar fi putut să facă diverse afirmații, dar ca premier al României, să induci ideea că, la Înalta Curte de Casație și Justiție, celeritatea soluționării cauzelor diferă în raport de culoarea politică a inculpaților, este extrem de grav”, a adăugat Livia Stanciu.

Aflată la al doilea mandat (începând cu anul 2010) de președinte al ICCJ, Livia Stanciu (57 de ani) este doctor în drept (din 2008), fost președinte al Tribunalului Galați (2001 – 2002). În anul 2007, a fost delegată a președinte al Secției Penale a ICCJ, funcție pe care a ocupat-o doi ani de zile. Atunci când legea permitea acest lucru, a fost și cadru didactic, lector universitar la Universitatea „Danubius” din Galați. Este formator al Institutului Național al Magistraturii, președinte și membru în comisii de examinare naționale.

Livia Stanciu a condus completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare în dosarul Trofeul Calității, finalizat în iunie 2012.

Loading

Comments

comments