Președintele Camerei de Comerț – prins în flagrant în timp ce lua mită 200.000 de euro

UPDATE: Vlasov a fost arestat pentru 30 de zile

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, de Curtea de Apel București, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să câștige un dosar de arbritraj.

Informația inițială

Procurorii DNA l-au reținut pe președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, și vor cere, miercuri, arestarea lui preventivă, pentru trafic de influență, informează Mediafax.

Mihail Vlasov a fost ridicat marți seară de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea aproximativ 200.000 de euro. Suma reprezenta prima tranșă dintr-un milion de euro, bani pe care Vlasov ar fi urmat să-i primească pentru a “aranja” un proces la Curtea de Arbitraj, instituție aflată în subordinea Camerei de Comerț, potrivit unor surse judiciare.

După l-au audiat mai multe ore, la sediul DNA, procurorii au emis pe numele lui Mihail Vlasov ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Acesta va fi dus, miercuri, la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

În vârstă de 70 de ani, Vlasov este reședintele Camerei de Comerț și Industrie a României din 2007. În perioada iunie – decembrie 2008 a deținut și un mandat de deputat.

Curtea de Arbitraj Comercial Internațional la care Mihail Vlasov ar fi spus că intervine pentru soluționarea unui dosar al unui om de afaceri, de la care ar fi cerut un milion de euro, din care a primit 200.000 de euro, este condusă de fiica sa Vanda Vlasov și de  vicepreședintele BNR Bogdan Olteanu.

Loading

Comments

comments