Presa germană: Bashar al-Assad ar putea să nu fie responsabil pentru atacul chimic

Bashar al-Assad

Bashar al-Assad

Forțele guvernamentale siriene ar fi executat atacul chimic de luna trecută fără acordul președintelui Bashar sl-Assad, relatează publicația gemană Bild care citează surse din serviciile de informații.

Bild am Sontag, care citează înalți funcționari ai securității naționale, realtează că o navă germană de supraveghere care patrula în apropierea coastei siriene a interceptat apeluri telefonice care indicau că mai mulți comandanți au cerut, timp de mai multe luni, acordul președintelui in vederea unui atac chimic dar au fost refuzați de fiecare dată.

Raportul spune că acest lucru ar însemna că Assad ar putea să nu fie vinovat de atacul din 21 august, când au fost uciși sute de oameni.

Președintele sirian a negat din nou, în cadrul unui interviu acordat CBS, că s-ar afla în spatele atacului chimic.

Bild mai relatează că seviciile de informații germane au destule probe care să ducă la concluzia că elemente din guvernul lui Assad ar fi responsabie pentru atacul chimic.

Angela Merkel a reiterat, duminică, într-un interviu acordat Bild am Sonntag că Germania nu va participa la nicio acțiune militară în Siria. Germania a semnat declarația G20 care cere “o reacție dură” față de presupusul atac chimic al guvernului sirian.

Loading

Comments

comments