„Poziția copilului” s-a impus și la Belgrad

Lungmetrajul “Poziția copilului”, de Călin Peter Netzer, a câștigat marele premiu “Aleksandar Sasa Petrovic” al Festivalului Filmului de Autor de la Belgrad, informează Mediafax.

Decernarea premiilor a marcat încheierea celei de-a 19-a ediții a Festivalului Filmului de Autor, care a început pe 28 noiembrie și a inclus 46 de filme din 13 țări, informează agenția de presă sârbă tanjug.rs.

Juriul a fost format din Jan Cvitkovic, din Slovenia, Srdjan Vuletic, din Bosnia și Herțegovina, și Nikola Lezaic, din Serbia.

Marele premiu, care poartă numele regizorului sârb Aleksandar Sasa Petrovic, care a câștigat Palme d’Or la Festivalul de la Cannes, include anul acesta și o recompensă financiară în valoare de 5.000 de euro, pusă la dispoziție de Fundația Aleksandar Sasa Petrovic.

Lungmetrajul “Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin din 2013 și a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria “cel mai bun film străin”.

Loading

Comments

comments