Ponta: Când blochezi un oraș sau o țară, INTERVENIM! La Câmpeni este un GRUP EXTREMIST care incită la violență

pontaAproximativ 2.000 de persoane au protestat, sâmbătă, în orașul Câmpeni, județul Alba, față de proiectul minier de la Roșia Montană, fluturând steaguri tricolore, cântând melodii patriotice, iar unii protestatari și-au adus vacile și boii pentru a arăta că în Munții Apuseni se face agricultură.

“Am văzut că este un grup extremist care încearcă să creeze o provocare violentă la Câmpeni, în apropierea Roșiei Montane. Vom avea grijă ca să nu lăsăm manifestările extremiste și violente să se extindă și vom lua măsuri”, a mai spus premierul.
“Când blochezi un oraș sau o țară, INTERVENIM. La Câmpeni este un GRUP EXTREMIST care incită la violență”, a mai spus premierul.

Protestatarii de la Cîmpeni au adoptat o proclamație prin care își afirmă dreptul de a-și decide singuri soarta, semnatarii transmițând guvernanților și politicienilor mai multe revendicări, informează Mediafax.

Printre cele 12 revendicări ale locuitorilor Țării Moților se numără: respingerea de către Parlament a tuturor proiectelor de lege care prevăd măsuri speciale de expropriere a cetățenilor români, precum și alte măsuri derogatorii de la regimul legal de protecție a mediului, patrimoniului cultural, apelor, bunurilor publice în favoarea companiilor miniere de orice tip; interzicerea prin lege a utilizării cianurii în activitățile miniere din România; includerea Roșiei Montane pe lista tentativă a României pentru UNESCO; demisia inițiatorilor proiectului de lege specială pentru Roșia Montană — ministrul marilor proiecte, Dan Șova, ministrul mediului, Rovana Plumb, ministrul culturii, Daniel Barbu, precum și a premierului Victor Ponta; crearea unei comisii parlamentare de anchetă a afacerii Roșia Montană sub toate aspectele; începerea de către instituțiile abilitate a cercetării penale în cazul persoanelor care au semnat sau au participat la elaborarea și avizarea de documente cu privire la proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană.

Alături de moții din Cîmpeni și din localitățile învecinate, la miting au fost prezenți și președintele PRM, Gheorghe Funar, profesorul universitar Ioan Piso, dar și lideri ai adunărilor care au loc în Piața Universității. De asemenea, le-au vorbit celor prezenți oameni veniți din Brașov și Cluj.

Cei prezenți au scandat “Afară, afară cu RMGC din țară”, “Uniți salvăm Roșia Montană” și au afișat bannere cu mesajele “Credința mută munții, nu dinamita”, “Ministerul Mediului este sclavul Goldului”, “Apusenii au stăpâni moții”, “Opriți proiectul minier de la Roșia Montană” și “Uniți salvăm toată România”.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 19.30.

Loading

Comments

comments