Ponta: Băsescu a refuzat să îl primească pe premierul Muntenegrului, care „a pus umărul la salvarea românilor”

Victor Ponta la Sinteza Zilei Foto: antena3.ro

Victor Ponta la Sinteza Zilei
Foto: antena3.ro

Premierul Victor Ponta îl acuză pe șeful statului, Traian Băsescu, că a refuzat să se vadă cu liderii celor 15 state din regiune care au vizitat România, fiind prezenți la Forumul de afaceri China – Europa Centrală și de Est. „Presedintele nu a primit la Cotroceni niciunul din cei 15 premieri din regiune, desi au facut cereri in acest sens”, a afirmat primul ministru aseară, în timpul unui interviu acordat lui Mihai Gândea și difuzat live, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” (Antena 3).
„Premierul din Muntenegru, care asta vara a mers la spital, a pus umarul pentru salvarea romanilor (referire la accidentul de autocar din luna iunie – n.r.), nu a fost primit de presedinte. Slava domnului ca si-a gasit timp sa se vada cu premierul Chinei, ar fi fost chiar un afront. In rest, ceilalti sunt prietenii nostri, cel putin unul e prietenul lui Basescu, dl Orban”, a mai spus Ponta, citat de Hotnews.
Mihai Gâdea a sugerat ca președintele să fie „închis la Cotroceni”. În replică, Ponta a vorbit și despre afirmațiile lui Băsescu referitoare la unificarea cu Republica Moldova: „Daca e sa ma iau dupa ce se discuta la Vilnius, declaratia de ieri a preseintelui, ca trebuie sa luam Moldova, a avut un singur om fericit, Vladimir Voronin. Toti ceilalti au spus stati, vrem Moldova in UE, gazoduct, dar nu ca schimba stapanul din est cu stapanul de la Bucuresti. O declaratie copilareasca, stie si el ca nu se poate maine sa ne unim cu Moldova. Sunt declaratii ca si cea cu China, ca nu e bine ca am fost acolo… le facea cand era in opozitie, cand spunea ca presedintele Frantei a venit sa-si ia tainul, dar ca presedinte, chiar pe final de mandat, sunt declaratii copilaresti, lipsite de discernamant”.

Loading

Comments

comments