VIDEO. Poliția rutieră despre cauza PRINCIPALĂ a accidentelor din București: „Unii șoferi își descarcă toate energiile negative acumulate”

Șoferii din Capitală au fost supravegheați în trafic cu autospeciale neinscripționate și motociclete de către polițiștii de la Brigada Rutieră, care în urma acțiunii au reținut opt permise de conducere și au amendat 71 de conducători auto, cu suma totală de peste 19 mii de lei, informează Mediafax, citând un comunicat al Brigăzii Rutiere.

Scopul acțiunii a fost de „a-i depista și sancționa pe acei conducători auto care respectă normele rutiere doar atunci când observă echipajele inscripționate ale poliției”, precizează comunicatul.

Foto: botosaneanul.ro

Foto: botosaneanul.ro

„Într-o mare proporție accidentul de circulație este urmarea erorii umane, cauzată de un anume tip de comportament la volan. Atitudini inadecvate duc de regulă la nenorociri pe drumurile publice, care de cele mai multe ori nu sunt întâmplătoare, pentru că la volan și cu piciorul pe pedala de accelerație, unii șoferi își descarcă toate energiile negative acumulate”, atenționează Brigada Rutieră a Capitalei.

Potrivit reprezentanților Brigăzii Rutiere, în trafic pot fi văzuți, de multe ori, șoferi cum pendulează de pe o bandă de circulație pe alta, fără să-și ia cele mai elementare măsuri de siguranță sau care depășesc coloana de mașini oprită la semafor și se așază în față.

“Greșind azi, greșind mâine, scade responsabilitatea și crește riscul de accident. Așa devenim involuntar agresivi în conducere, imprevizibili pentru ceilalți șoferi și ușor, ușor ajungem pe nesimțite potențiali provocatori de accidente. Lipsa unui echipaj rutier în trafic nu trebuie să conducă la ideea că în acea zonă există un vid sancționatoriu pentru șoferii indisciplinați”, mai spune comunicatul.

Loading

Comments

comments