Poliția greacă antiteroristă i-a arestat pe liderii partidului neonazist Zori Aurii

Poliția greacă antiteroristă i-a arestat sâmbătă pe liderul și deputatul partidului neonazist Zori Aurii Nikos Michaloliakos, pe alți trei deputați ai partidului și zece membri, în cadrul unei operațiuni la nivel național împotriva acestei mișcări suspectate că este o “organizație criminală”, informează Mediafax.

În afară de Michaloliakos, au mai fost arestați Ilias Kassidiairis, un deputat și purtătorul de cuvânt al partidului, și alți doi deputați ai formațiunii, a mai declarat o sursă din cadrul poliției.

Mandate de arestare în întreaga țară au fost emise pe numele altor 30 de persoane de către Curtea Supremă elenă, căreia i-a fost încredințată ancheta asupra asasinării recente a unui muzician antisascist, de către un activist din cadrul acestei formațiuni, au precizat surse judiciare și din cadrul poliției.

De la asasinarea lui Pavlos Fyssas, în vârstă de 34 de ani, pe 18 septembrie, autoritățile au lansat o vastă anchetă asupra acestui partid suspectat de comiterea a numeroase violențe împotriva unor imigranți și activiști de stânga.

Profitând de pe urma șomajului și problemelor care s-au agravat în Grecia din cauza crizei, Zori Aurii a reușit să intre pentru prima dată în Parlament în urma alegerilor din iunie 2012, obținând 18 din totalul de 300 de mandate.

 

Loading

Comments

comments