Ploile și vântul au făcut ravagii în Capitală. Cod galben de ninsori în județe din centrul țării

copaci-cazuti-acoperis-smuls-si-localitati-fara-curent-in-urma-unei-furtuni-la-bistrita-149574Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, marți, în urma ploii torențiale și zeci de copaci rupți de vântul puternic au căzut pe carosabil și pe mașini, peste 20 de autovehicule fiind avariate. Mai multe tramvaie și troleibuze au fost blocate din cauza unor copaci rupți de vânt care au căzut pe carosabil, a declarat marți, relatează Mediafax.

În București, noaptea trecută, din cauza furtunii au foat avariate peste 20 de masini peste care au căzut copacii rupți de vântul puternic.

Pe strada Dimitrie Pompeiu un copac doborât de vânt a căzut peste cinci mașini.

Din cauza acumulării apei pe carosabil se circulă cu dificultate pe mai multe șesele: Șoseaua București-Ploiești în dreptul Institutului Meteorologic, Sos. Virtuții, Valea Oltului, Valea Ialomiței, Iancu de Hunedoara, Șos. Progresului, Bucureștii Noi, intersecția dintre Șos. Antiaeriană și Calea 13 Septembrie și întersecția dintre Calea Moșilor și Făinari.

Troleibuzele liniilor 71, 93 și 96 circulă deviat de pe Bulevardul Vasile Milea, din cauza unor probleme la rețeaua electrică, iar traficul tramvaielor 1, 8, 11 și 25, blocat din cauza unor copaci rupți de vânt care au căzut pe linie, a fost reluat.

Circulația metroului a fost de asemeni perturbat din cauza unei defecțiuni tehnice astfel că traficul ramelor de metrou era blocat la stația Pipera, călătorii fiind nevoiți să aștepte în stație aproximativ șase minute.

Circulația feroviară este blocată pe un fir, în apropierea Capitalei, între stațiile Chiajna – Grădinari și Crivina – Periș, din cauza unor copaci care au căzut pe gabaritul căii ferate.

În urma incidentului, firul II a fost închis, trenurile putând circula doar pe firul I între stațiile Chiajna – Grădinari și Crivina – Periș, a precizat Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA, într-un comunicat de presă.

Trenurile care circulă pe relațiile București – Craiova și București – Brașov pot înregistra întârzieri de 10-15 minute între stațiile Chiajna – Grădinari și Crivina – Periș.

Reprezentanții companiei CFR au precizat că în prezent nu sunt linii închise și nici trenuri blocate, însă circulația în județele avertizate cu cod portocaliu și cod galben se desfășoară în condiții de ploi abundente și vânt puternic.

INMH a emis un cod galben pentru Buzău și Prahova, unde cantitățile de precipitații pot ajunge la 10-15 l/mp sub formă de lapoviță și ninsoare iar vântul se va intensifica până la 30-40 km/h. Tot cod galben a fost emis și pentru județele Brașov și Harghita unde și aici vor cădea cantități însemnate de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

La ora transmiterii acestei știri la Brașov, Poiana Brașov și Bran ninge puternic iar traficul auto este îngreunat din cauza depunerii zăpezii.

La ora transmiterii acestei știri la Brașov, Poiana Brașov și Bran ninge puternic iar traficul auto este îngreunat din cauza depunerii zăpezii.

Loading

Comments

comments