Pilule contraceptive pentru bărbați, garantate 100%

Prototype male pills
Pilula care oferă o metodă sigură, eficientă și reversibilă de contracepție pentru bărbați este foarte aproape să devină realitate, datorită unei descoperiri importante făcută de savanți australieni și britanici. Aceștia au identificat două proteine care pot fi blocate pentru a împiedica lansarea spermatozoizilor în timpul ejaculării, scrie publicația The Guardian. Inhibarea proteinelor în testele pe cobai a dus la masculi complet infertili, în pofida faptului că aceștia continuau să se împerecheze în mod normal.

Pilula contraceptivă pentru bărbați a constituit până acum “Sfântul Graal” pentru cercetătorii în fertilitate. Comparativ cu producerea pilulei pentru femei, dezvoltarea versiunii pentru bărbați s-a dovedit un proces mult mai dificil. Majoritatea abordărilor în acest domeniu s-au bazat fie pe ținte hormonale, fie pe încercări de exploatare ale disfuncționalităților spermei. Una dintre problemele majore ale eforturilor făcute în acest sens, scrie The Guardian, este aceea de a găsi mecanismul care garantează că nici unul dintre milioanele de spermatozoizi produși de un bărbat nu ajunge să fecundeze un ovul. Concomitent, denaturarea spermei nu trebuie să altereze genetica bebelușului. În plus, pilula administrată bărbatului trebuie să fie o metodă reversibilă și să nu afecteze funcționarea sexuală.

Noua descoperire pare să îndeplinească toate aceste condiții și să ofere o metodă contraceptivă garantată în proporție de 100%.

Loading

Comments

comments