Petrom și-a majorat din nou profitul anual, la aproape 5 miliarde de lei

Petrom a înregistrat anul trecut un profit record de 4,82 mld. lei (1,091 mld.euro), cu 22% peste cel din 2012, informează Mediafax, citând raportul anual al companiei austriece.

Creșterea profitului este chiar spectaculoasă, dacă ținem seama de faptul că vânzările au scăzut cu 8%, la 24,18 mld.lei (5,47 mld.euro).

“În 2013, România a înregistrat o creștere economică mai mare decât anticipat, însă consumul a rămas scăzut, iar povara fiscală a continuat să crească. În pofida cererii scăzute din sectorul de gaze și electricitate, a contracției marjelor de rafinare și prețurilor la electricitate, Petrom a înregistrat o performanță financiară solidă, datorită inițiativelor de excelență operațională și de control strict al costurilor, precum și datorită mediului favorabil al prețului la țiței. În activitatea operatională, am crescut cu succes producția de hidrocarburi din România, compensând declinul natural, și ne-am angajat în parteneriate ce vizează deblocarea potențialului onshore. În Marea Neagră, am continuat activitățile de explorare prin finalizarea achiziției de seismică 3D și am făcut pregătirile pentru reluarea campaniei de explorare la jumătatea anului 2014”, se precizează în raportul semnat de directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Ea a menționat că din momentul privatizării, Petrom a asigurat dezvoltarea companiei și viitorul producției de hidrocarburi, prin reinvestirea a aproximativ 85% din profiturile operaționale, respectiv 10 miliarde euro cumulat.

Și pentru anul în curs sunt preconizate investiții de peste un miliard de euro.

Loading

Comments

comments