Petiția pentru salariul minim de 2.800 de dolari a strâns 120.000 de semnături. În Elveția

Foto: RT.com/Reuters / Denis Balibouse

Foto: RT.com/Reuters / Denis Balibouse

120.000 de elvețieni au semnat propunerea legislativă pentru stabilirea salariului minim pe economie la valoarea de 2.500 de franci elvețieni (circa 2.800 de dolari), informează RT.

Astfel, revendicarea ong-ului Basic Income Initiative (BII) va fi discutată de Parlamentul elvețian, unde există o lege care prevede că toate propunerile care colectează minimum 100.000 de semnături trebuie dezbătute de aleși.

„Dacă proiectul ar fi votat, ar reprezenta un moment – cheie în istorie, precum este abolirea sclaviei”, a declarat Enno Schmidt, fondatorul BII.

Cu ocazia depunerii inițiativei, sute de susținători s-au strâns în fața clădirii Parlamentului Elveției din Berna, unde a fost răsturantă bascula unui camion plin cu opt milioane de monede de 5 cenți.

Dacă inițiativa va fi adoptată, cei care ar avea de suferit ar putea fi pensionarii, întrucât banii necesari vor fi alocați din fondul pentru asigurări sociale.

Pe 24 noiembrie, Parlamentul Elveției va vota pentru o lege care ar limita salariile directorilor din sectorul privat la echivalentul a 12 salarii minime pe economie. Mulți manageri și patroni au anunțat că își vor muta afacerile din Elveția, dacă inițiativa va fi adoptată.

Loading

Comments

comments