Peste 700 de înșelăciuni prin metoda “Accidentul”, înregistrate în 2013. Actorul Alexandru Arșinel, implicat într-o campanie a Poliției

Peste 700 de înșelăciuni prin metoda “Accidentul” au fost înregistrate în anul 2012.

Poliția Română a lansat, miercuri, o campanie de informare a cetățenilor, intitulată „Un telefon marca Accidentul”, informează Mediafax.

foto:  Facebook

foto: Facebook

Campania a fost lansată la sediul Primăriei Sectorului 4, unde, pe lângă edilul Popescu Piedone și ofițeri ai Institutului pentru Cercetarea și Prevenirea Criminalității și Direcției de Investigații Criminale, au fost prezenți și actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru.

Majoritatea celor care practică metoda “Accidentul” sunt deținuți care sună din pușcărie diverse persoane în vârstă, pe care le anunță că o rudă de-a lor a suferit sau a comis un accident grav și are nevoie urgentă de bani pentru a-și rezolva problemele.

Ulterior, un deținut contactează victima telefonic, se recomandă a fi o rudă apropiată și pretinde că are urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier.

Alexandru Arșinel a povestit că, în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, era să fie și el victima acestui timp de escrocherie, după ce a fost sunat acasă, pe telefonul fix, de o persoană care i-a cerut 15.000 de lei pentru a rezolva o problemă legată de un accident rutier grav care ar fi fost comis din vina fiului său.

„În timpul discuției mi-am dat seama că este ceva în neregulă și l-am întrebat «Cum mă strigă mama acasă?». Atunci a închis brusc telefonul. Imediat, l-am sunat pe fiul meu care, evident, nu fusese implicat în niciun incident”, a relatat Arșinel.

Loading

Comments

comments