Peste 50 de persoane evacuate din cauza inundațiilor

Foto: Gazeta de Sud

Foto: Gazeta de Sud

Peste 50 de persoane au fost evacuate din județele Olt și Dolj din cauza inundațiilor și găzduite în spații puse la dispoziție administrațiile locale sau de rude, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

“Potrivit situației centralizate la nivelul MAI, în această dimineață (n.r. — vineri) erau afectate de inundații 44 de case din 29 de sate și comune. Din totalul celor 51 de persoane ce au fost evacuate (din localitățile Movileni și Schitu din județul Olt, respectiv Sopot, județul Dolj), șase sunt găzduite în spații administrative locale, restul de 45 fiind cazate la rude. Pentru persoanele cazate în spațiile administrative, autoritățile locale au asigurat apa și alimente de primă necesitate”, precizează MAI într-un comunicat remis, vineri.
Vicepremierul Gabriel Oprea a cerut structurilor pentru situații de urgență ca, pe lângă intervențiile operative în zonele afectate de inundații, să sprijine acțiunile de ajutorare a persoanelor care au fost evacuate.

“În acest context, o astfel de acțiune are loc în comuna Breasta, județul Dolj, unde forțe ale ISU Dolj transportă alimente cetățenilor ale căror gospodării au fost afectate de ape. Structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân mobilizate în contextul avertizării hidrologice cod portocaliu, emisă în această dimineață pentru cursurile de apă din județele Teleorman și Giurgiu, unde au fost activate Comitetele Județene pentru Situații de Urgență. Dinamica situațiilor de urgență este atent monitorizată 24 de ore din 24 la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, se arată în comunicat.

În ultimele 24 de ore, peste 100 de angajați ai MAI, în special pompieri din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acționează pentru salvarea și evacuarea persoanelor aflate în dificultate, precum și pentru limitarea efectelor inundațiilor.

Potrivit MAI, din dispoziția vicepremierului pentru Securitate Naționala, Gabriel Oprea, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, începând de joi, s-au luat măsuri pentru limitarea efectelor inundațiilor produse în unele localități din județele Argeș, Dolj, Galați și Olt.

“În acest sens a fost organizată o ședința tehnică cu responsabilii pentru gestionarea situațiilor de urgență de la nivelul județelor sus-menționate, condusă de secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență”, completează MAI.

Loading

Comments

comments