Peste 40 la sută dintre români sunt analfabeți… digital

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn Romania, peste 40% dintre locuitori nu au folosit niciodata internetul. Acest lucru presupune mai putine oportunitati pe piata muncii, educatie sau comunicare cu lumea, in general. Analistii Comisiei Europene (CE) considera ca, incepand cu 2015, peste 90% din joburile de pe piata muncii vor avea ca cerinta obligatorie cunostinte de baza privind alfabetizarea digitala, se arată într-un comunicat al GMP PR.

Peste 75% dintre utilizatorii bibliotecilor din mediul rural si urban mic sunt alfabetizati digital, respectiv cunosc componentele si accesoriile unui calculator si sunt in masura sa gaseasca pe internet informatiile dorite. Bibliotecarii au avut un rol important in atingerea acestui procentaj, intrucat 84% dintre utilizatori au declarat ca au fost pregatiti sau ajutati de un bibliotecar pentru a utiliza mai bine calculatorul sau internetul.

Acestea sunt principalele rezultate ale unui studiu comandat de Fundatia IREX – care implementeaza programul Biblionet, pentru a marca Ziua Internationala a Alfabetizarii, sarbatorita pe 8 septembrie. Studiul a vizat  identificarea nivelului de alfabetizare digitala al abonatilor bibliotecilor publice.

Loading

Comments

comments