Peste 4 milioane de sirieni vor emigra din cauza războiului în 2014

a-syria-today-refugees-rtr3a7gePeste patru milioane de sirieni vor fugi de război din țara lor în 2014, potrivit unor estimări ale ONU publicate luni de diferite media și care au fost confirmate pentru AFP de Națiunile Unite.

Din acest număr, care este exact de 4,25 milioane, două milioane vor deveni refugiați (față de un total prevăzut pentru sfârșitul anului 2013 de 3,2 milioane de refugiați de la începutul conflictului în martie 2011), în timp ce alte 2,25 milioane vor fugi chiar în interiorul Siriei (unde există deja acum 4,25 milioane de persoane deplasate), potrivit unui document publicat de ONU în cadrul unei reuniuni organizate între organizațiile umanitare la 26 septembrie la Amman.

Potrivit documentului, Biroul ONU de Coordonare a Afacerilor Umanitare (OCHA) a explicat în timpul reuniunii că “cel mai probabil scenariu” pentru 2014 este al unei “escaladări a conflictului cu întreruperea serviciilor esențiale și o eroziune în continuare a mecanismelor de ajutor”, ce ar fi însoțită de creșterea amenințării la adresa lucrătorilor umanitari.

ONU estimează că peste 8,3 milioane de sirieni vor avea nevoie de ajutor umanitar în 2014, o creștere de 37% comparativ cu acest an, precizează documentul.

Dintre aceste 8,3 milioane de persoane, 6,5 milioane vor fugi de război în interiorul țării, cu 54% mai mult decât în acest an.

Populația Siriei era evaluată la peste 20 de milioane de locuitori înainte de începutul conflictului în această țară.

“Acestea nu sunt cifre definitive pentru 2014… deoarece lipsesc încă două luni până la sfârșitul anului pentru a fi finalizate”, a subliniat un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR), Adrian Edwards.

Loading

Comments

comments