Peste 10 mii de protestatari, azi, în București, împotriva mineritului cu cianuri la Roșia Montană. Tot azi, Ponta a făcut pact cu minerii

Foto: Silviu Matei/Mediafax

Foto: Silviu Matei/Mediafax

Protestatarii față de proiectul minier de la Roșia Montană, care au plecat, duminică seara, în marș de la Universitate, au ajuns în zona Pieței Timpuri Noi, numărul acestora crescând la peste 10.000, scrie Mediafax.

Circulația în centrul Capitalei este blocată pe traseul marșului, după aproximativ două ore și jumătate coloana de manifestanți ajungând la Piața Timpuri Noi.

Pe traseul marșului se află jandarmi și polițiști de la Rutieră.

Premierul Victor Ponta s-a deplasat la Roșia Montană, s-a echipat cu salopeta pusă la dispoziție de RMGC și a intrat în subteran, la cei 33 de mineri.

Conform Mediafax, Minerii de la Roșia Montană, care s-au blocat în subteran de cinci, respectiv trei zile, au ieșit din mină, duminică seară, după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât la ei, primul-ministru spunându-le acestora că le va aduce Comisia parlamentară.

“Le-am promis că se face comisie și aducem aici comisia, să se decidă aici”, a afirmat premierul Victor Ponta, la ieșirea din galerie.

Loading

Comments

comments