Pentru prima oară în istorie torța Jocurilor Olimpice va fi scoasă în spațiul cosmic

Foto: NASA

Foto: NASA

Racheta Saiuz-FG, purtând nava spațiala Saiuz TMA-10M, a fost lansată, miercuri dimineață, de la Centrul Spațial Baikonur din Kazahstan, având la bord doi astronauți ruși și unul american, care vor duce în spațiu, pentru prima oară, torța Olimpică, relatează Radio Vocea Rusiei.

Michael Hopkins (NASA) și cosmonauții rusi Oleg Kotov și Serghei Riazanski vor andoca pe Stația Spațială Intenațională (SSI) în cursul zilei.

Kotov și Riazanschi vor face gestul istoric de a scoate în spațiu torța Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci.

Torța, care își va începe călătoria în jurul Rusiei, nu este încă la bordul navei spațiale, aceasta urmând să fie adusă pe SSI pe 7 noiembrie, de un alt echipaj.

Cei doi cosmonauți ruși vor scoate în spațiu torța pe data de 9 noiembrie, iar oficialii rusi au explicat că aceasta nu va putea pleca aprinsă din motive de securitate.

Torța va fi adusă înapoi de echipajul format din Fiodor Iurchikin, Luca Parmitano și Karen Nyberg Nyberg, pe data de 11 Noiembrie.

Jocurile Olimpice de Iarnă 2014 vor avea loc la Soci, Rusia, vor debuta pe 7 februarie 2014 și se vor încheia pe data de 23 februarie 2014.

Loading

Comments

comments