Șapte morți și peste 700 de case inundate de viitura din județul Galați

UPDATE: conform ultimelor informații, numărul victimelor viiturii din Galați a urcat la șapte – posibil opt, o persoană fiind dată dispărută.

 

Patru persoane și-au pierdut viața luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în județul Galați, în timp ce peste 700 de case din 17 localități din județ au fost inundate, sute de oameni fiind evacuați, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Nicolae Bacalbașa, citat de Mediafax.

În unele zone din județ, cantitățile de precipitații au fost de 110 l/mp, formându-se viituri pe versanți.

“Au fost cantități foarte mari de precipitații (110 l/mp la Grivița, 96 l/mp la Vlădești) și scurgeri importante de apă pe versanți, fapt ce a dus la creșterea rapidă și semnificativă a debitelor pâraielor Suhu și Geru. Viiturile au făcut patru victime. În localitatea Cuca, doi bărbați cu vârste de 62, respectiv 85 de ani au murit înecați, o femeie de 74 de ani a decedat cel mai probabil în urma unui infarct, iar la Cudalbi, o fetiță de opt ani a fost luată de viitură. De asemenea, o persoană este dată dispărută, la Grivița”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Petrica Pațilea.

Potrivit acesteia, au fost inundate peste 700 de case și peste 500 de curți și grădini, fiind evacuate de către pompieri 339 de persoane și salvate 45 de persoane și 122 de animale.

Loading

Comments

comments