Parlamentul European: tarifele naționale trebuie egalizate cu cele de roaming până în anul 2015

Foto: christianengstrom.wordpress.com

Foto: christianengstrom.wordpress.com

Într-o reacție la un pachet legislativ de reformă în domeniul telecomunicațiilor, prezentat de Comisia Europeană, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care impune eliminarea suprataxării comunicațiilor mobile (telefoane, sms, transfer de date) până la îneputul anului 2015, informează biroul de presă al PE.

„Din ce în ce mai multe persoane dețin un smartphone sau o tabletă PC pe care trebuie să le închidă atunci când călătoresc în străinătate, pentru a evita tarifele de roaming. Europa a fost între pionierii dezvoltării industriei de comunicații mobile la începutul anilor 1990, dar astăzi industria noastră abia poate face față în condițiile subdezvoltării rețelei 4G, iar clienții nu pot beneficia de cele mai noi îmbunătățiri aduse tehnologiei și terminalelor gsm”, a declarat autorul rezoluției, danezul Jens Rohde (ALDE), adăugând „Vrem să punem capăt acestei piețe fragmentate, nepotrivită competiției globale”.

În prezent, companiile și persoanele fizice plătesc, în medie, tarife duble pentru comunicațiile în roaming, comparativ cu cele naționale. Zece procente din veniturile operatorilor de telefonie mobile sunt asigurate de comunicațiile în roaming.

Parlamentul cere Comisiei să ia măsurile necesare astfel ca, până la finele acestui deceniu, toate gospodăriile din UE să fie conectate la internet de mare viteză (minimum 100 Megabiți pe secundă).

Loading

Comments

comments