Parisul susține acordarea României, în câteva luni, a semnalului de aderare la Schengen cu frontierele aeriene

schengen

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat că Parisul susține acordarea României, “în câteva luni”, a “semnalului” aderării la spațiul Schengen cu punctele de frontieră de pe aeroporturi, relatează Mediafax citând Digi 24.

“Franța a acordat mereu o atenție sporită intenției României, a guvernului român de a adera la spațiul Schengen, însă, după cum știți, apartenența la acest spațiu presupune atât drepturi, cât și obligații. Prin urmare, dacă se vrea avansarea negocierilor și nu așteptarea unei etape următoare, este nevoie de pragmatism. De aceea, Franța a propus ca măsură imediată permiterea deschiderii frontierelor aeriene”, a afirmat Ayrault, într-un interviu difuzat sâmbătă de Digi 24, realizat la finalul vizitei oficiale în România a oficialului francez (11-12 iulie).

Întrebat ce înseamnă “măsură imediată”, el a răspuns că “în câteva luni” și își dorește ca acest pas să fie făcut până la sfârșitul anului, deși îi este foarte greu să dea un termen exact având în vedere că decizia aderării la Schengen se ia în unanimitate de către celelelate state.

Loading

Comments

comments