Pagina de Facebook a lui Mark Zuckerberg a fost spartă de un informatician palestinian

Facebook s-a angajat să plătească o recompensă de 500 de dolari oricui găsește o vulnerabilitate a sistemului rețelei de socializare.

facebook-bug-exploit-zukerberg.siKhalil Shreateh, un informatician palestinian, a găsit o asemenea vulnerabilitate, care le permite celor care o cunosc să posteze mesaje nedorite pe pagina principala a oricui, notează The New York Times.

Khalil s-a adresat, inițial, pe cale ierarhică. Dar inginerul de sistem căruia i-a prezentat vulnerabilitatea a negat că aceasta ar exista, în pofida dovezilor prezentate. Khalil a insistat, cu același rezultat. În final, a decis că cea mai bună cale de a-și proba descoperirea este să posteze un mesaj chiar pe pagina de Facebook a fondatorului rețelei de socializare, Mark Zuckerberg.

facebook khalilDupă cum se poate vedea, Khalil folosește drept copertă a contului său o fotografie a informaticianului american Edward Snowden, care a devoalat programul PRISM de interceptare globală a comunicațiilor de către NSA.

La niciun minut după postarea mesajului, contul lui Khalil a fost suspendat, iar palestinianul a fost contactat de un alt inginer de sistem al Facebook, care i-a cerut detalii despre vulnerabilitatea descoperită.

Facebook a recunoscut apoi existența vulnerabilității, dar a precizat că informaticianul palestinian nu va primi nicio recompensă, întrucât ar fi violat termenii impuși de Facebook pentru raportarea vulnerabilității.

Matt Jones, de la divizia de securitate a Facebook susține că s-au achitat peste 1 milion de dolari compensații către cei care au descoperit diverse vulnerabilități ale rețelei.

RT.com informează că, ulterior, contul lui Khalil Shreateh a fost deblocat și Facebook și-a exprimat speranța că palestinianul va continua să „lucreze pentru descoperirea altor vulnerabilități”.

Loading

Comments

comments