Opt persoane arestate în Franța în scandalul cărnii de cal

spangheroOpt persoane au fost arestate marți dimineață în Franța în ancheta privind scandalul cărnii de cal vândută drept carne de vită, potrivit unei surse apropiate investigației, transmite France Presse.

Cele opt persoane reținute, foști angajați ai companiei Spanghero, urmează să fie plasate sub arest în cadrul anchetei judiciare deschise în martie la Paris pentru ‘înșelăciune și înșelăciune în formă agravantă, fals și uz de fals’, a precizat sursa citată.

Spanghero, redenumită ulterior La Lauragaise, a fost desemnată de guvernul francez drept principalul vinovat al acestui scandal european.

Compania ar fi revândut în cunoștință de cauză carnea de cal drept carne de vită unor firme care produceau diverse feluri de mâncare, cum ar fi lasagna, pentru marile rețele de magazine.

Numeroase feluri de mâncare semi-preparată au fost retrase din această cauză din 15 țări europene și din Hong Kong.

Cu o pondere economică importantă în sud-vestul Franței și cu 360 de angajați înainte de scandal, Spanghero a sperat să se restabilească după ce a primit din nou autorizație sanitară. Însă dezvăluirea ulterioară, la 19 martie, privind descoperirea în companie a unor cantități de carne de oaie din Marea Britanie, care era interzisă, în același timp cu carnea de cal, a îngenunchiat grupul.

După scandal, Spanghero și-a pierdut clienții unul câte unul, după care, la sfârșitul lunii iunie, s-a închis. Intrat în insolvență, grupul și-a reluat activitatea sub denumirea de La Lauragaise.

Loading

Comments

comments