VIDEO Opt parlamentari americani chiar sunt de partea poporului: au participat la un miting și au fost arestați

Foto: M.Scott Mahaskey/POLITICO

Foto: M.Scott Mahaskey/POLITICO

Zeci de persoane, inclusiv opt aleși americani, au fost arestate marți în cursul unei manifestații, la Washington, prin care cereau Congresului o reformare a imigrației, informează Mediafax, citând AFP.

„Am mai fost arestat în trecut și nu mă deranjează să fiu arestat din nou, pentru ceva ce este corect, echitabil și just”, a declarat, citat de Politico.com, congresmanul republican John Lewis, un simbol al militantismului american pentru drepturile omului, care și-a câștigat reputația în urmă cu 50 de ani, printr-un discurs electrizant în cadrul Marșului pentru Washington.

Aceste evenimente au determinat Casa Albă să îndemne congresmenii să ajungă la un compromis cât mai rapid și să reconstruiască “sistemul de imigrație care a eșuat” în Statele Unite, permițând reformei – în prezent blocate în Congres – să fie adoptate de către Camera Reprezentanților.

Anterior, zeci de manifestanți care blocau un bulevard la nivelul Capitoliului, sediul Congresului american, au fost arestați de poliție. Ei au fost încătușați cu cătușe de plastic, potrivit unui jurnalist AFP.

Aproximativ 10.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au participat la acest “Marș pentru demnitate și respectarea imigranților” care s-a desfășurat, sâmbătă, în aproximativ 160 de orașe americane.

Manifestanții cer Congresului să aprobe cât mai rapid reforma care va permite celor aproximativ 11 milioane de imigranți fără documente – dintre care șapte milioane sunt mexicani – instalați în Statele Unite să obțină un statut provizoriu, prin intermediul eliberării unor documente.

Senatul, controlat de democrați, a adoptat reforma în iunie, dar Camera Reprezentanților, dominată de adversarii republicani ai președintelui Barack Obama, lucrează la propria versiune. Numeroși republicani consideră textul Senatului prea permisiv.

 

Loading

Comments

comments