Opoziția siriană este dezamăgită de votul parlamentului Britanic

Opoziția siriană față de regimul lui Bashar al-Assad ”regretă” votul parlamentului britanic de respingere a unei intervenții împotriva Damascului, dar estimează că ”aceasta nu va împiedica atacurile aeriene”, relatează AFP.

siriaUn înalt responsabil al opoziției, cu baza în Turcia, contactat telefonic de AFP din Beirut, a dat spus ”că regretă faptul că parlamentarii britanici n-au putut înțelege adevărata situație din Siria”.

”Ne exprimăm temerea că, după un astfel de vot, Bashar al-Assad va utiliza din nou armele chimice, la o scară mult mai largă, în provincia Damasc”, a adăugat responsabilul respectiv, care a cerut să-și păstreze anonimatul.

”Totuși, noi nu credem că acest vot poate împiedica recurgerea la lovituri aeriene”, a adăugat el. ”Statele Unite au spus în mod clar că Bashar a trecut de linia roșie și Franța și-a reiterat, prin vocea președintelui Francois Hollande, intenția de a participa /la intervenție/. Chiar fără participarea Marii Britanii, o lecție va fi dată lui Bashar al-Assad”, a mai spus responsabilul.

Potrivit declarațiilor sale, coaliția opoziției siriene are intenția de a trimite ”săptămâna viitoare o delegație la Londra pentru a se întâlni acolo cu deputați și pentru a încerca să-i convingă despre necesitatea unei acțiuni”.

Parlamentul britanic a votat joi seara – 285 de voturi ”împotrivă” și 272 ”pentru” – împotriva autorizării participării Londrei la o posibilă intervenție militară în Siria ca urmare a unui presupus atac cu gaze chimice în împrejurimile Damascului.

Loading

Comments

comments