Omar Hayssam a fost adus în țară și este în arestul Poliției Capitalei

Omar Hayssam a fost predat Poliției Române, vineri dimineață, la ora 6.40, anunță Mediafax, citându-l pe purtătorul de cuvânt al șefului statului, Bogdan Oprea, care a precizat că nu se pot oferi în acest moment informații suplimentare. Președintele Băsescu mulțumește instituțiilor și ofițerilor implicați în operațiune, a spus Oprea. Predarea are loc la 7 ani după ce autoritățile constatau că Hayssam e de negăsit, acesta neprezentându-se la mai multe termene în procesul în care era judecat. O zi mai târziu, în 20 iulie 2006, Poliția cerea emiterea unui mandat de urmărire internațională pe numele lui, iar șefii SRI, SIE și DGIPI demisionau.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat că Omar Hayssam a fost dus în Arestul Poliției Capitalei, precizând că nu poate da amănunte privind operațiunea de aducere în țară a sirianului și nici de unde a fost adus acesta.

Radu Stroe a spus că mai multe instituții au fost implicate în operațiunea de aducere a lui Omar Hayssam în țară și acesta este motivul pentru care el nu poate da amănunte legate de acest caz.

 Ministrul de Interne a precizat că în cazul lui Omar Hayssam va fi urmată procedura obișnuită, adică analize medicale și discutarea dosarului de către instituțiile abilitate.

Loading

Comments

comments