Olimpicii români la informatică au obținut nouă medalii în competiția din Bulgaria

Olimpicii români la informatică au obținut nouă medalii la competițiile din Bulgaria, informează Ministerul Educației.
Elevii juniori au obținut patru medalii – o medalie de aur și trei medalii de argint,  la VII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică.
Medalia de aur a fost cucerită de Costin Andrei Oncescu(clasa a VI-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș), laureat și la ediția precedentă tot cu aur. Palmaresul a fost completat cu medaliile de argint câștigate de Smaranda-Monica Dicu (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială nr. 56 din București), Darius Marian și Andrei-Cristian Stanciu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Liceul Internațional de Informatică din Capitală.
Competiția s-a desfășurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 22-24 noiembrie 2013, unde, în paralel, s-a desfășurat și tradiționalul Turneu internațional de informatică Shumen 2013.
În acest al doilea concurs, lotul României a obținut cinci distincții: o medalie de aur, trei de argint și o medalie de bronz.
Laureații sunt următorii: George Chichirim (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) – medalie de aur, Vlad Rochian (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara), Andrei Popa (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui) și Mihai Gheorghe (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București) – medalii de argint, respectiv Daniel Constantin (clasa a XI-a/ Liceul Internațional de Informatică din București) – medalie de bronz.

Loading

Comments

comments