Olimpicii români la Balcaniada de matematică pentru juniori de anul trecut AU REPETAT PERFORMANȚA!

Lotul olimpic de juniori al României a cucerit șase medalii (două de aur și patru de argint) la a XVII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfășurată în Turcia (Antalya), în perioada 21 – 26 iunie 2013, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educației.
Medaliile de aur au fost obținute de Laurențiu Ioan Ploscaru (clasa a IX-a/Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea) și de Andrei Teodor Andronache (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din București). Practic, cei doi olimpici au repetat performanța de anul trecut, când au fost laureați tot cu aur, în Grecia. În plus, Laurențiu Ioan Ploscaru s-a clasat și de această dată pe primul loc, la individual, grație punctajului maxim obținut. În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat prima poziție.
Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Andrei Pașa (clasa a VIII-a/Colegiul Național din Iași)Filip Ion (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială nr. 56 din București), Cristian Teleanu (clasa a IX-a/Liceul Teoretic „Ovidiu” din Constanța) și Ciprian-Mircea Bonciocat (clasa a VII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).
Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică.
Matematicienii juniori revin în țară astăzi, 26 iunie, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, la ora 16.50 (ora aterizării aeronavei Istanbul – București).

Loading

Comments

comments