Ofensă uimitoare a SUA la adresa Iranului

Mohammad Khazaee, ambasadorul Iranului la ONU Foto: iranreview.org

Mohammad Khazaee, ambasadorul Iranului la ONU
Foto: iranreview.org

Departamentul de Stat al SUA nu i-a permis ambasadorului Iranului la Națiunile Unite să se deplaseze de la New York, la Philadelphia, unde oficialul iranian fusese invitat la un eveniment foarte important, organizat de Consiliul pentru Afaceri Mondiale, scrie Huffington Post.

Organizatorii au contactat Departamentul de Stat pe data de 3 decembrie, pentru a-i aproba tranzitul de la New York la Philadelphia diplomatului iranian. La rândul său, Huffington Post a contactat Departamentul de Stat pe data de 3 ianuarie, pentru a afla în ce stadiu se află solicitarea de tranzit. Departamentul de Stat a confirmat, pe data de 21 ianuarie, că Iranul a furnizat toate documentele solicitate în vederea validării solicitării.

Cu toate acestea, avizul de tranzit a fost refuzat.

Huffington Post a cerut explicații de la autoritățile americane, pe care nu le-a primit.

Se speculează că refuzul administrației Obama este parte a efortului de menținere a echilibrului în delicatul balans al negocierilor dintre Casa Albă și Congresul SUA, ultimul insistând pentru înăsprirea măsurilor coercitive împotriva Iranului, cu scopul de a constrânge acest stat să renunțe la programul său nuclear.

Loading

Comments

comments