Obama analizează probele furnizate dar nu a luat încă o decizie în privința unei intervenții militare în Siria

obama1Obama analizează ultimele probele furnizate legate de atacul chimic de la Damasc dar nu a luat încă vreo decizie  în privința unei intervenții militare în Siria.

Președintele american a reiterat faptul că în cazul unei intervenții militare aceasta nu va fi de lungă durată.

În orice caz, nu va fi pus “niciun picior american” pe teritoriul Siriei.

Președintele american a reiterat faptul că în cazul unei intervenții militare aceatsa nu va fi de lungă durată.
“Imaginile atacului ne-a zguduit pe toti”, a spus Barack Obama.

“Lumea are obligația de a opri astfel de atacuri chimice. Luăm în considerare o largă paletă de opțiuni alături de aliații noștri” a mai adăugat președintele Obama.

“Orice fel de intervenție va avea loc nu va implicat oameni pe teren dar va ajuta nu numai Siria să inteleaga că folosire armelor chimice sunt interzise ci lumea întreagă”, a adăugat președintele SUA.

“În orice caz principala noastră ingrijoare este legata de utilizarea armelor chimice în Siria” a spus liderul de la Casa Albă.

“Congresul SUA va avea la dispoziție informații secrete despre activitățile din Siria” a mai spus Obama.

“Consiliul de Securitate al ONU este incapabil sa ia o decizie și să meargă mai departe. Este important să ținem cont de  faptul ca mai mult de 1000 de oamei au murit, cu toate că în normele internațioanel asta nu este de luat în considerare.
Optiunile vor fi limitate dar dar în cazul unei intervenții acesta nu va fi o operațiune de mare amploare și avem încerede că congresul va avea toate informațiile cât și aliații noștri dar, pe de altă parte, nu vrem ca lumea să fie paralizată de ceea ce se întâmplă.

Nu vrem sa fim cei care lasă în seama altora luarea unor astfel de decizi, în sensul acțiunii, nu putem să ignorăm violarea normelor internaționale și nu vrem proliferarea armelor de distrugere în masă . Este clar că lumea în general și SUA în special au trecut printr-un deceniu de razboaie și nimeni nu vrea încă unul, dar obliagița noastră este, ca lideri, ca atunci când ai un regim care utilizează arme impotriva propiului popor, mai ales a copiilor,să îi cerem să dea socoteală.”

Știre în curs de actualizare

Loading

Comments

comments