Numărul persoanelor mușcate de maidanezi s-a înjumătățit, deși hingherii șomează în lipsa normelor metodologice la legea care permite eutanasierea

„În ultimele trei luni au fost capturați 4.178 de câini, media lunii noiembrie fiind de 30 de câini pe zi, mai mică decât media lunii octombrie, deoarece și media adopțiilor a scăzut. În dimineața aceasta au plecat de la bază opt echipe de hingheri, restul de până la 15 fiind în concediu”, a spus coordonatorul de proiect al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu.

„Singurul ONG care a adoptat câini din adăposturile municipalității este Dogtown”, a precizat coordonatorul de proiect al ASPA, citat de Mediafax.

Răzvan Băncescu a mai spus că, potrivit datelor Centrului Antirabic de la Institutul “Matei Balș”, în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2012 au fost înregistrate 2.290 de persoane mușcate de câini fără stăpân, iar în aceeași perioadă a acestui an au fost 1.117 cazuri.

Municipalitatea are capacitatea tehnică și umană să prindă, zilnic, 300 de câini vagabonzi, însă în adăposturi nu sunt locuri pentru a putea ține toate animalele ce pot fi capturate, iar normele metodologice la Legea maidanezilor n-au fost aprobate.

În condițiile suprapopulării adăposturilor municipalității, numărul câinilor luați de pe străzi este stabilit în funcție de câte animale se știe că vor fi adoptate.

 

Loading

Comments

comments