Noul virus de pe Facebook fură 40.000 de parole pe oră

FakebookPeste 800.000 de utilizatori au fost afectați deja de acest virus, care se prezintă sub forma unui link către un video trimis de un prieten. După ce utilizatorul dă click pe link, e dus către un site care îi cere să downloadeze un plugin pentru a putea urmări un video.

După descărcarea plugin-ul, virusul pătrunde în calculator, luând toate parolele de mail, Facebook și Twitter ale utilizatorului. Un utilizator al cărui calculator este deja infectat, scrie New York Times, va “ajuta” la infectarea celorlalte contacte de pe Facebook. Atacatorii pot trimite tuturor celor din lista de prieteni link-ul care duce la download-ul plugin-ului fals.

Carlo de Micheli, expert italian în securitatea calculatoarelor, susține că peste 800.000 de persoane care au folosit Google Chrome au fost infectate cu acest virus, iar numărul cazurilor crește cu aproximativ 40.000 pe oră.

Reprezentanții Google susțin că extensia de browser care permitea download-ul plugin-ului fals care răspândea virusul a fost suspendată.

Virusul se pare că a pornit din Turcia iar hackerii adaptează virusul și pentru utilizatorii Firefox, relatează pcworld.hu.

Loading

Comments

comments