Noul Program european Erasmus, pentru elevii și studenții care vor să studieze în alte țări UE

erasmusComisia pentru Cultură și Educație a aprobat, marți, noul Program Erasmus, pentru anul 2014 – 2020, dedicat tinerilor europeni cu vârste între 13 și 30 de ani, care vor să studieze în alte țări membre UE, informează un comunicat de presă al Parlamentului European.

Prin acest program, elevii vor beneficia de burse, iar studenții vor putea împrumuta sume de până la 12.000 de euro (pentru un an) sau 18.000 euro (pentru doi ani), pentru efectuarea unor studii de specializare (Master) în străinătate. În total, 14 miliarde de euro sunt alocați programului, pe durata celor șase ani, ceea ce înseamnă că mai mult de cinci milioane de tineri vor putea călători în alte țări, pentru a studia sau pentru a se angaja în activități de voluntariat.

Noul Program Erasmus va reuni, sub aceeași „umbrelă”, programele Comenius , Erasmus , Erasmus Mundus , Leonardo da Vinci ( formare profesională ) , Grundtvig și Tineret în Acțiune. Ca noutate absolută, se vor finanța inclusiv antrenamentele sportive. Va fi încurajat însă voluntariatul, în special pentru activități care contribuie la combaterea violenței , discriminării sau dopajului în sport . Evenimente sportive non-profit , care implică mai multe țări, ar putea obține , de asemenea, finanțare din partea UE .

Dacă va fi aprobat de către Parlamentul European în sesiunea plenară din noiembrie și apoi de către Consiliul European, noul Program Erasmus va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014.

Loading

Comments

comments