O nouă stea a răsărit pe firmamentul tenisului mondial: Simona Halep

Simona Halep sărutând cupa victoriei Foto: newhavenopen.com

Simona Halep sărutând cupa victoriei
Foto: newhavenopen.com

Simona Halep confirmă ascensiunea fenomenală din acest an, câștigând al patrulea titlu – pe cel de la New Haven, după o victorie categorică, cu 6-2, 6-2, la Petra Kvitova (Cehia).

Numărul 23 mondial înaintea turneului, românca de 21 de ani le-a depășit succesiv, pe toate favoritele turneului, jucătoare mai bine clasate și laureate – Daniela Hantuchova, Carla Suarez Navarro, Ekaterina Makarova și Caroline Wozniacki.

„Sunt cu adevărat fericită acum, fiindcă am jucat foare bine, incredibil de bine, un tenis frumos”, a declarat Simona Halep, citată de site-ul oficial al competiției, newhavenopen.com. „Vreau să mă bucur de acest moment. Este nemaipomenit!”, a adăugat ea – și noi îi împărtășim sentimentele.

Halep câștigă 117.000 de dolari, adună 470 de puncte și urcă pe locul 19*, WTA, în urma acestei victorii. „Era visul meu, iar acum s-a împlinit!”, a comentat Simona Halep.

Kvitova, numărul 9 mondial și fostă campioană la Wimbledon, a recunoscut meritele adversarei sale: „A fost foarte dificil. Nu a făcut nicio greșeală, așa că nu mi-a fost ușor să-i fac față”.

* Duminică s-a anunțat noul clasament și acesta arată o urcare chiar mai spectaculoasă a Simonei Helep, care ocupă actualmente poziția a 16-a, cu 2.365 de puncte. Este prima dată când Simona Halep o depășește pe compatrioata sa, Sorana Cârstea, în clasamentul WTA. Sorana ocupă locul 20, cu 2.060 puncte.

Loading

Comments

comments