Remus Pricopie aduce o nouă modificare în învățământ, evaluări pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2013-2014

Remus Pricopie

Remus Pricopie

Evaluarea se va face, începând cu anul școlar 2013 – 2014, pe două niveluri – la clasă și națională, cu accent pe prima, pentru a avea o radiografie exactă a problemelor din sistemul de învățământ preuniversitar, a declarat marți ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, la prima ediție a Școlii Internaționale de Vară ”Dăscălimea românească”, ce se desfășoară la Eforie Sud în perioada 19 – 24 august.

Potrivit acestuia, evaluarea pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a va permite și corectarea, din timp, a lacunelor elevilor, dar și ajustarea politicilor publice pe care MEN intenționează să le implementeze, pe termen scurt și lung.

Ministrul a reiterat ideea că evaluările, indiferent dacă sunt locale sau naționale, trebuie să fie corecte, pentru că doar în acest mod pot fi aplicate măsuri potrivite.

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a participat marți la prima ediție a Școlii Internaționale de Vară ”Dăscălimea românească”, ce a reunit 250 de cadre didactice din România și Republica Moldova.

Evenimentul este organizat de Asociația Generală a Cadrelor Didactice din România ”Dăscălimea Română”, organism care a adus și în luna februarie, la Slobozia, sute de profesori față în față cu ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.

Loading

Comments

comments