SONDAJ. Nouă din zece angajați români se simt umiliți la locul de muncă

Un procent de 90% dintre angajații români consideră că managerii lor își agresează psihic subalternii, motiv pentru care cei mai mulți dintre salariați se simt umiliți la locul de muncă, suprasolicitați sau confuzi cu privire la sarcinile pe care le au de îndeplinit, arată un sondaj online efectuat pe un eșantion de 1.180 de respondenți.
În plus, unu din cinci angajați este de părere că violența psihică de la locul de muncă este generată de conflictele apărute între colegi, arată un studiu realizat de platforma www.costelgilca.ro și citat de Ziarul Financiar.

„Perioada prelungită de criză, pre­siunea tot mai mare pusă de management pentru obținerea de rezultate și  teama angajaților de a fi concediați au avut efecte semnificative asupra stării psihice a salariaților. Tot mai mulți angajați sunt umiliți de către șefi sau de către colegi, iar acest lucru se transpune imediat în scăderea productivității acestora și, cel mai grav, le afectează sănătatea”, este de părere avocatul specializat în dreptul muncii Costel Gîlcă, administrator al platformei care a desfășurat studiul „Există violență psihică la locul de muncă?” în perioada ianuarie-iulie 2013.

Loading

Comments

comments