Nokia se retrage de pe piața telefoanelor mobile

imagesSocietatea Nokia își vinde divizia de producție de telefoane mobile grupului american Microsoft pentru un preț de 5,44 miliarde de euro, au anunțat luni seară cele două companii.

După această tranzacție, fostul lider mondial în producția de telefoane mobile își va concentra activitatea pe servicii și rețele, decizie calificată de președintele Nokia, Risto Siilasmaa, drept ‘cel mai bun drum pentru a merge mai departe, atât pentru Nokia cât și pentru acționarii ei’.

Din cele 5.44 de miliarde de euro, 3.79 de miliarde vor fi plătite pentru unitatea de producție de telefoane mobile, inclusiv linia de producția a smartphone-urilor Lumia, ce au ca sistem de operare Windows Phone, diferența de 1.65 de miliarde corespunzând drepturilor de utilizare a licențelor de fabricație Nokia pentru 10 ani, compania americană având opțiunea ca ulterior să le achiziționeze definitiv.

Tranzacția se va realiza efectiv la începutul anului viitor, când circa 32.000 de angajați ai Nokia vor fi transferați către Microsoft.

Loading

Comments

comments