VIDEO. Naufragiu cu consecințe foarte tragice în apropierea coastelor Siciliei: 130 morți și 200 dispăruți

lampedusaLampedusa a cunoscut joi cea mai gravă tragedie a imigrației din ultimii ani când peste 130 de migranți au murit și alți 200 sunt dați dispăruți în urma naufragiului unei ambarcațiuni în apropiere de mica insulă siciliană, scrie Mediafax.

Papa Francisc a deplâns tragedia, spunând „Îmi vine în minte un singur cuvânt: rușine!”. Papa a făcut trimitere, astfel, la politica anti-migrație a Uniunii Europene.

Conform autorităților, nava plecată din Libia transporta între 450 și 500 de imigranți -majoritatea somalezi și eritreeni și doar în jur de 150 au fost salvați, ceea ce sporește teama față de un bilanț al victimelor mult mai ridicat. accidentul s-a produs la doar 550 de metri de coastă. Ambarcațiunea de pescuit a început să ia apă și “de teamă că se va scufunda, imigranții au dat foc unei pături (pentru a atrage atenția, n.r.), însă aceasta a provocat un incendiu, iar apoi nava s-a răsturnat”, conform vicepremierului Angelino Alfano, sosit în mica insulă.

“Nu mai este loc nici pentru vii, nici pentru morți”, a declarat, bulversată, primarul din Lampedusa, Ginsi Nicolini. “Este o oroare, o oroare: aduc în continuu corpuri”.

Lampedusa “nu are suficiente sicrie” și a fost nevoită să le aducă cu avionul, a declarat un oficial din insulă.

Un pescar, Rafaele Colapinto, a explicat pentru Sky TG24 că a venit în ajutorul migranților. “Am văzut un ocean de capete, a durat o jumătate de oră pentru a îi lua pe fiecare pentru că erau alunecoși din cauza combustibilului”.

În port sunt aliniate corpurile, învelite în saci mortuari verzi. Din lipsă de loc, acestea au fost apoi transportate într-un hangar din aeroportul insulei.

Lampedusa, mai apropiată de coastele nord-africane decât cele ale Siciliei, este “de ani de zile” destinația imigranților clandestini.

 

 

Loading

Comments

comments