NATO face exerciții în Marea Neagră cu delfini dresați pentru misiuni speciale

Foto: beyond.com

Foto: beyond.com

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat, azi, că sunt mai multe exerciții planificate de către structurile NATO în Marea Neagră, o noutate fiind participarea la aceste exerciții a unor delfini dresați pentru misiuni militare, informează Mediafax.

„Vom avea exerciții în comun cu structurile NATO și cu unități militare și militari ai Statelor Unite. Sigur că este o noutate ca delfinii dresați pentru misiuni de luptă, pentru misiuni militare să se afle în Marea Neagră și cred că, atunci când publicul va avea acces la această structură care va fi în Marea Neagră, cred că va fi ceva foarte interesant”, a spus Dușa.

El a mai precizat că, având în vedere situația operativă din zonă, se execută permanent misiuni de supraveghere a spațiului aerian și misiuni de poliție aeriană.

Mircea Dușa a făcut aceste precizări răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, după ce a participat la depunerea de coroane de flori la Monumentul eroilor militari români căzuți la datorie, manifestare cu ocazia Zilei Forțelor Terestre.

Loading

Comments

comments